Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank, som frem til 2014 het GE Money Bank i Norge, er blant verdens største finansinstitusjoner. I Norge er de kanskje mest kjent for bil- og båtlån men de tilbyr også en lang rekke usikrede låneprodukter, både innen forbrukslån og kredittkort.

Hos Santander kan du få usikrede forbrukslån fra 10.000kr. Og opp til 350.000kr. Maksimal nedbetalingstid varierer med størrelsen på lånet, fra ti år på de minste lånene og opp til 15 år på lån over 160.000kr.

Santander skal ha ros for å informere enkelt og tydelig om kostnader og betingelser på alle deres låneprodukter. Deres norske nettsider er svært oversiktlige og rett på sak når det gjelder rentebetingelser og gebyrer. Her kunne mange andre tilbydere av forbrukslån lære mye.

Gebyrfri på mindre lån

Den store styrken ved Santander er at de tilbyr forbrukslån på under 70.000kr. Helt gebyrfritt. Du må selvsagt fortsatt betale renter av pengene du låner, men det er hverken etableringsgebyr eller et månedlig termingebyr på lånet. Dette gjør at forskjellen mellom den nominelle og effektive renten ikke blir særlig stor, og det gjør også at dette lånet fra Santander er svært konkurransedyktig i pris, på tross av en noe høyere nominell rente enn det du får hos andre banker.

På lån over 70.000kr. Er Santander derimot ikke spesielt rimelige. Etableringskostnaden på slike lån er fast på 950kr. Uansett lånebeløp, og det månedlige termingebyret er på hele 70kr. Dette er blant de aller høyeste termingebyrer på det norske markedet, og det er helt tydelig at banken kompenserer for de gebyrfri smålånene, ved å ta et ekstra høyt gebyr for større lån. Med et termingebyr på 70kr. Blir den effektive renten på lånet selvsagt høy, og du vil nok i de fleste tilfeller kunne finne lån av samme størrelse rimeligere hos andre banker.

Krav for å få forbrukslån hos Santander Consumer Bank

Banken har en av de høyeste aldersgrensene for å få innvilget forbrukslån, blant tilbydere av forbruksgjeld i Norge. Du må være minimum 25 år før du i det hele tatt kan få innvilget et lån. I tillegg må du være fast bosatt i Norge og ha en årsinntekt på minst 200.000kr. Som hos alle andre banker, kan du selvsagt heller ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger.

Santander Kredittkort

Santander er banken som står bak ett av Norges eldste og mest populære kredittkort – Gebyrfri Visa Gold. Dette kortet er, som navnet antyder, helt gebyrfritt å bruke, både i Norge og i utlandet. Tar du ut kontanter i en annen valuta enn norske kroner, kommer det dog et valutapåslag på 1,75%, noe som er ganske vanlig i bransjen. Du kan få opp til 100.000kr. I kredittgrense, men den nominelle renten er relativt høy sammenlignet med andre kort på markedet. For varekjøp er den nominelle renten på nåværende tidspunkt 20,42%, mens ved kontantuttak er den hele 26,40%.

I tillegg til Gebyrfri Visa Gold, tilbyr Santander Consumer Bank også et par andre kredittkort. Santander Red er et kort med en betydelig lavere nominell rente, «bare» 14,89%, men til gjengjeld koster det 30kr + 1% av beløpet å ta ut kontanter, i både inn og utland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *